Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Over Monique Jonker

Ik ben Monique Jonker en spreek al enige jaren op uitvaarten.
Na jaren in de televisiewereld gewerkt te hebben ben ik in 2002 overgestapt naar het werken bij verschillende charitatieve instellingen als vrijwilligers coördinator. Daar kon ik mijn ei niet in kwijt en ik ben op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging. Al jaren liep ik rond met het idee dat ik “iets” wilde gaan doen in de uitvaartwereld.

Door eigen ervaringen met de dood van dierbaren merkte ik dat het erg belangrijk is om op een goede manier afscheid te nemen en dat je dat op een persoonlijke manier moet kunnen invullen. Niet alleen het spreken op uitvaarten is belangrijk maar ook het contact met nabestaanden en de band die je in korte tijd opbouwt met mensen die aan het begin staan van afscheid nemen en rouwen. Als je afscheid moet nemen van een dierbare wil je dat graag op een zo persoonlijk mogelijk manier doen. En daar kan “Uitgesproken Monique” bij helpen. Ieder afscheid is namelijk uniek en op zichzelf staand.

 
 
 

Gewoon Ellen

Mocht het voorkomen dat ik onverhoopt niet aanwezig kan zijn door ziekte of omstandigheden, dan vervangt Ellen Hoekstra mij. Wij hebben samen regelmatig overleg om kennis te delen, om onze kwaliteit hoog te houden.
Bovendien is het fijn om een collega te hebben als er dingen zijn die “onder je vel gaan zitten”, want ook al hebben wij regelmatig contact met de dood, het blijft een aangrijpende gebeurtenis die je soms persoonlijk ook raakt.

'Ergens wat over vertellen' is vaak geen probleem. Over iemand waar je van houdt, over je hobby's, je werk of je vakantie. Bijzondere voorvallen, zaken die je raken of bezighouden... Hoe anders kan dit zijn als je net een dierbare bent kwijtgeraakt. Een periode van pijn en verdriet, soms boosheid, onbegrip en verwardheid. Een periode waarin een uitvaart moet worden geregeld, met heel veel praktische zaken. Dan zijn die woorden er soms niet. Komen ze niet naar boven, weet je het even niet meer.

Dan kan het fijn zijn als er iemand is die het leven van je dierbare onder woorden kan brengen. Als uitvaartspreekster wil ik dat voor u doen. Het leven van uw dierbare met woorden tastbaar maken door samen een memoriam op te stellen. Het samen vormgeven aan de afscheidsceremonie, met woorden en muziek, met een gedicht of rituelen. Ik kan u begeleiden in het uitspreken van het IM of ik kan het voor u doen. Afscheid neem je niet zomaar.

Het logo Uitgesproken Monique

Op 2-06-2002 overleed mijn zus Anoushka op 39 jarige leeftijd aan de gevolgen van borstkanker.

De dag na haar overlijden heeft hier de hele dag een duif in huis gezeten. ’s Avonds belde haar oudste zoontje mij op en vertelde dat ze een duif bij hun in de tuin hadden gevangen. Door deze 2 gebeurtenissen staat de duif centraal voor mijn zus(je) en reist er ook altijd een duif met mij mee.

 
 
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren