Over Monique Jonker

Ik ben Monique Jonker en spreek al enige jaren op uitvaarten.
Na jaren in de televisiewereld gewerkt te hebben ben ik in 2002 overgestapt naar het werken bij verschillende charitatieve instellingen als vrijwilligers coördinator. Daar kon ik mijn ei niet in kwijt en ik ben op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging. Al jaren liep ik rond met het idee dat ik “iets” wilde gaan doen in de uitvaartwereld.

Door eigen ervaringen met de dood van dierbaren merkte ik dat het erg belangrijk is om op een goede manier afscheid te nemen en dat je dat op een persoonlijke manier moet kunnen invullen. Niet alleen het spreken op uitvaarten is belangrijk maar ook het contact met nabestaanden en de band die je in korte tijd opbouwt met mensen die aan het begin staan van afscheid nemen en rouwen. Als je afscheid moet nemen van een dierbare wil je dat graag op een zo persoonlijk mogelijk manier doen. En daar kan “Uitgesproken Monique” bij helpen. Ieder afscheid is namelijk uniek en op zichzelf staand.

“Mocht het gebeuren dat ik door bijvoorbeeld ziekte niet zou kunnen spreken, dan zorg ik er voor dat een andere spreekster het van mij overneemt, bijvoorbeeld Ellen Hoekstra van Gewoon Ellen.

Uiteraard gebeurt vervanging altijd na overleg!

 

Het logo Uitgesproken Monique

Op 2-06-2002 overleed mijn zus Anoushka op 39 jarige leeftijd aan de gevolgen van borstkanker.

De dag na haar overlijden heeft hier de hele dag een duif in huis gezeten. ’s Avonds belde haar oudste zoontje mij op en vertelde dat ze een duif bij hun in de tuin hadden gevangen. Door deze 2 gebeurtenissen staat de duif centraal voor mijn zus(je) en reist er ook altijd een duif met mij mee.